Mai devreme sau mai târziu, trebuie să vă înlocuiţi anvelopele. Recomandarea noastră: Asiguraţi-vă că toate anvelopele vehiculului provin de la acelaşi producător şi au acelaşi profil al căii de rulare. Momentul când se înlocuieşte o anvelopă este o decizie de care este responsabil proprietarul vehiculului. Acesta trebuie să aibe în vedere factori precum condiţiile în care a fost exploatată anvelopa, modul cum a fost întreţinută, inspecţia vizuală şi performanţele dinamicii acesteia.
Clientul trebuie să consulte un service profesionist de anvelope atunci când are întrebări despre utilizarea anvelopei. Anvelopele trebuie scoase din uz din diverse motive, cum ar fi uzura acestora până la nivelul minim acceptat, deteriorări sau accidente (pene, tăieturi, lovituri, fisuri, gâlme, sub-presiune, suprasarcină). Din această cauză, anvelopele, inclusiv cea de rezervă, trebuie să fie inspectate regulat la fiecare două săptămâni. Inspecţia periodică contribuie foarte mult la prelungirea duratei de viaţă a acestora. Dacă identificaţi sau suspectaţi o deteriorare, vă recomandăm să apelaţi pentru o verificare profesionistă la un service specializat.
Şoferii trebuie sa faca regulat o inspecţia vizuală cauciucurilor. De asemenea, ei pot identifica orice schimbare ale performanţelor dinamicii vehiculului, cum ar fi pierderea presiunii, zgomot sau vibraţii. Acestea pot constitui semnale precum că una dintre anvelope trebuie înlocuită sau reparată. Este important să montaţi acelaşi tip de anvelope (marcă şi profil) pe toate cele patru roţi ale vehiculului, pentru a putea beneficia de manevrabilitate şi performanţe de frânare foarte bune în orice condiţii de trafic.
Citeste mai mult pe http://www.cauciucurideiarna.ro/
3510 citiri | Publicat in data de 08 Octombrie 2013 |