EMS Servicii GDPR Implementare Audit DPIA Externalizare DPO, Servicii IT

Consultanță de urgență tip SOS GDPR

Asigurați-vă chiar azi organizația beneficiază de sprijin de specialitate și nu se expune unor sancțiuni sevedere, de ăână la 20 milioane de euro


Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR vine in sprijinul organizatiei prin acordara de consultanta de specialitate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, respectarii si conformarii la prevederile Regulamentului European 679/2016, precum si a legislatiei nationale din acest domeniu.
Consultanță de urgență tip SOS GDPR

In urma multiplelor solicitari venite din partea participantilor la cursurile de formare DPO Responsabil cu protectia datelor, de Initiere in GDPR si de formare continua Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity, organizate de compania noastra impreuna cu Catedra Internationala Onorifica ”Jean Bart” realizata impreuna cu Academia Romana, a clientilor nostri pe care i-am asistat in implementarea GDPR, precum si pentru a veni in ajutorul dumneavoastra, va punem la dispozitie un nou serviciu de suport si consultanta de specialitate in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.


Formularea unei notificari sau raspunderea la solicitarile transmise de Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, sunt chestiuni foarte importante si acestea trebuie realizate intr-un mod profesionst si adecvat pentru a putea sustine organizatia si evita sanctiuni majore. Intarzirerea prezentarii raspunsului genereaza o penalizare in valoare de 3000 lei pentru fiecare zi cu care a fost depasit termenul trasat de Autoritate. Daca considerati oportun, profitati de acest produs si utilizati echipa de specialisti din domeniu protectiei datelor a Euro Market Solutions pentru a va indruma si sustine in astfel de situatii.


Aria de acoperire a serviciilor de consultanta de urgenta SOS GDPR

Aria de acoperire a serviciilor consultanta de urgenta SOS GDPR vizeaza urmatoarele:
  • Formularea adecvata de Notificari privind incalcari, brese, incidente de securitate a datelor personale;
  • Consultanta, evaluari, investigatii, masuri corective, plan remediere - tratamemt pentru incidentele de securitate;
  • Formularea adecvata a raspunsului pentru investigatiile si solicitarile Autoritatilor competente;
  • DSAR - Investigatii, validare, formularea raspunsurilor corespunzatoare pentru persoanele vizate in cazul exercitarii drepturilor sale sau a unor incidente de securitate.
  • Contestatii, cai de atac (procese verbale, investigatii, masuri, sanctiuni, etc.);
  • Mai jos regsiti 10 exemple de brese de securitate GDPR pentru a intelege ce inseamna si presupune un incident de securitate asupra datelor personale.

    Pentru soluționarea unei investigații Autoritatea de supraveghere poate solicita anumite informații printr-o adresă transmisă operatorului, iar în funcție de răspunsul oferit, decizându-se dacă se va încheia ancheta sau dacă va escalada, aceasta putând continua în scris, la sediul organizației sau la sediul Autorității.

    În cadrul unei investigații desfășurate de ANSPDCP, inspectorii pot solicita informații în scris, se pot prezenta la fața locului, pot invita operatorul vizat la sediul acestora sau chiar apela la expertize specializate.

    În astfel de situații sau dacă organizația dumneavoastră este obiectul unei investigații pe line de protecția datelor personale desfășurate de Autoritatea de supraveghere ANSPDCP, vă recomandăm să tratați cu maxim de interes, să acordați atenția cuvenită și să acordați prioritatea necesară în soluționarea acestei situații. Nu răspundeți pripit sau în baza sfaturilor primite de la amatori sau persoane neavizate.

    Pentru susținerea și pregătirea unei strategii de apărare a organizației în cel mai favorabil mod, dacă considerați oportun, vă recomandăm să apelați la serviciile de asistență de specialitate și să profitați de expertiza echipei de profesioniști în domeniul protecției datelor personale, implementării prevederilor GDPR, suportului în fața autorităților de control, formularea de răspunsuri în cazul solicitărilor din partea autorității și pe parcursul desfășurării investigațiilor.

    Astfel vă garantați un mod eficient de abordare, o apărare adecvată, un răspuns formular profesionist, conform și sustenabil pentru organizație. Salvați chiar acum datele noastre de contact pentru asistenta în caz urgență, control sau investigații ANSPDCP – Tel. 0752 404 328 sau comandati online pachetul de servicii de Consultanta de urgenta SOS GDPR



    Caracteristici ale serviciului consultanta de urgenta SOS GDPR

    • Serviciile se vor presta la distanta, dar implica comunicarea telefonica si prin email;
    • Serviciul SOS GDPR include un numar de 5 ore de consultanta;
    • Eventualele ore suplimentare sunt taxate cu 450 lei/ora;
    • Eventualele costuri de deplasare sunt suportate de beneficiar.
    • In cel mai scurt timp posibil, un reprezentant al echipei noastre de specialisti va contacta persoana care achizitionat produsul pentru a stabili detaliile necesare oferirii serviciilor.
    • Pentru alte arii de acoperire puteti sa ne contactati si impreuna identificam o solutie viabila.

    Consultanță de urgență tip SOS GDPR

    Serviciul consultanta de urgenta SOS GDPR ofera suportul in desfasurarea activitatii organizatiilor din punct de vedere al protectiei datelor cu caracter personal, sustine activitatea si actiunile prin care acestea trebuie sa notifice sau sa raspunda solicitarilor si investigatiilor din partea Autoritatilor competente (inclusiv ANSPDCP), precum si pentru verificarea si recomandarea de masuri tehnice si organizatorice pentru mentinerea unui grad adecvat de conformitate la Regulamentul European 679/2016.

    Incepand cu luna Iulie 2019, Autoritatea de supraveghere din Romania, A.N.S.P.D.C.P. a aplicat sanctiuni prin amenzi pe care le-a facut publice: 130.000 euro unei banci, 15.000 euro unui hotel, 3.000 euro unui site web.

    Autoritatea a programat si demarat aproape 400 de controale inopinate la entitatile publice si private in care vor si au fost verificate masurile intreprinse, modul in care se realizeaza procesarea si este asigurata protectia si confidentialitatea datelor detinute conform Procedurii de efectuare a investigatiilor nr. 161/09.10.2018 si in baza Legii 190/2018

    In cazul in care o organizatie identifica o bresa de securitate, daca sunt afectate date cu caracter personale, organizatia are obligatia de a notifica fara intarziere, in maxim 72 de ore, Autoritatea de supraveghere compenenta (ANSPDCP pentru Romania), in caz contrar aceasta risca sanctiuni financiare severe.

    GDPR defineste o "incalcare a datelor cu caracter personal" la articolul 4 alineatul (12): "O incalcare a securitatii care duce la distrugerea, pierderea, modificarea, dezvaluirea neautorizata sau accesul la datele personale transmise, stocate sau prelucrate in alt mod, in mod accidental sau ilegal".

    In conformitate cu Regulamentul General al UE privind protectia datelor - "GDPR" - incalcarile de date cu caracter personal care pot duce la riscul de vatamare a persoanelor afectate trebuie sa fie notificate organismelor de reglementare a datelor. In cazul in care incalcarea este susceptibila sa genereze un risc ridicat de vatamare, persoanele vizate afectate trebuie, de asemenea, sa fie instiintate.

    Exista un termen foarte scurt pentru notificarea autoritatilor de reglementare in domeniul protectiei datelor. Organizatiile care determina scopurile si mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal trebuie sa notifice incalcarile datelor cu caracter personal fara intarzieri nejustificate si, daca este posibil, nu mai mult de 72 de ore dupa ce au luat cunostinta de aceasta.

    In cazul in care se declanseaza obligatia de notificare a persoanelor afectate, aceste notificari trebuie efectuate fara intarzieri nejustificate.

    Consultanță de urgență tip SOS GDPR
     

    Exemple de brese sau incidente de securitate

    Exemple de brese sau incidente de securitate a datelor personale extrase din cursul Incidente de securitate GDPR & CyberSecurity


    Exemplu 1 – pierdere echipamente

    Pierderea unui echipament (telefon, smart watch, notebook, tableta, etc.) sau a unui suport de stocare (card date, sim, stick usb, hard-disk extern, etc.) este un incident de securitate, iar in functie de continutul stocat sau la care echipamentul era autentificat, poate devine un incident de securitate asupra datelor.



    Exemplu 2 – pierdere baza de date

    Un exemplu de pierdere a datelor personale poate include in cazul in care un dispozitiv care contine o copie a bazei de date a clientilor unui Operator a fost pierdut sau furat.



    Exemplu 3 – expunerea datelor angajatilor

    Datele angajatilor unei fabrici de textile au fost dezvaluite. Datele includeau adresele personale, componenta familiei, salariul lunar si cererile medicale ale fiecarui angajat. In acest caz, fabrica de textile trebuie sa informeze autoritatea de supraveghere cu privire la incalcarea securitatii datelor.



    Exemplu 4 – expunerea datelor pacientilor

    Un angajat al unui spital decide sa copieze datele pacientilor pe un CD/stick usb sau sa si le transmita pe cloud sau pe e-mailul personal. Ulterior acesta publica in mediul online acele informatii. Spitalul afla cateva zile mai tarziu. Din momentul in care afla, spitalul are la dispozitie 72 de ore pentru a informa autoritatile competente de incident.



    Exemplu 5 – expunerea public a unui fisier de export

    O companie efectueaza migrarea siteului de pe un server pe altul si pentru aceasta genereaza din panoul de comanda al siteului, un fisier de export. In siteul nou incarca pe server fisierul cu datele exportate pentru a realiza importul. Dupa restabilirea datelor prin procesul de import, operatorul uita sa stearga cele doua fisiere de export. Acestea aflandu-se pe serverul web intr-un folder neprotejat devin accesibile publicului larg si motoarelor de cautare. Daca fisierul de export contine date cu caracter personal (datele utilizatorilor, tranzactii, abonati newsletter, etc), organizatia trebuie sa notifice Autoritatea de supraveghere si persoanele vizate afectate.



    Exemplu 6 – expunerea datelor din neglijenta

    In cabina de paza, persoana desemnata cu inregistrarea persoanelor care intra sau parasesc organizatia, poate parasi incinta pentru mici activitati, iar daca registrul respectiv ramane nesupravegheat, o persoana rau intentionata ar putea fotografia sau chiar sustrage registrul. Un astfel de eveniment reprezinta o incalcare de securitate.



    Exemplu 7 – liste de evenimente expuse

    In diverse situatii, sunt pozitionate la intrare mape cu liste cu participanti (clienti cazati care urmeaza sa i-a micul dejun, lista invitatilor la un eveniment, lista cu participanti la un seminar/conferinta/eveniment, etc.), liste ce pot contine numele unor personale si date personale ale acestora. In cazul in care o persoana neautorizata are acces si vizualizeaza/fotografiaza o astfel de lista, reprezinta o bresa de securitate. Acesta poate compromite datele surprinse prin expunerea publica.



    Exemplu 8 – aplicatii cu erori de programare

    In cazul in care o aplicatie (web, de sine statatoare, pentru tableta, telefon mobil, etc.) din cauza unor erori de programare, poate prezenta unor persoane neautorizate informatiile apartinand altor persoane, reprezinta un incident de securitate.



    Exemplu 9 – transmitere e-mail spre destinatar gresit

    Daca din graba, automatism sau neglijenta, un utilizator transmite un e-mail ce contine date cu caracter personal (liste de clienti, comenzi, participare, semnaturi, etc.) catre un alt destinatar din agenda sa sau pur si simplu greseste o litera a adresei destinatarului, atunci are loc o incalcare a securitatii datelor, deoarece acestea au fost transmise spre persoane neautorizate.



    Exemplu incalcare GDPR 10 – pierderea corespondentei

    Trimiterea de catre un angajat unui document ce contine o lista cu date de contact ale clientilor sau angajatilor catre un furnizor de servicii prin serviciile de curierat, iar corespondenta se pierde, aceasta situatie reprezinta un incident de securitate, chiar daca corespondenta este pierduta de angajat sau ulterior de compania de curierat.




    Notificare legala: aceasta descirere, conceptul precum si continutul documentelor digitale incluse in tool-kiturile GDPR oferite de Euro Market Solutions srl sunt protejate de drepturi de autor in temeiul legii nr. 8/1996 si orice copiere, distribuire, reproducere, republicare reprezinta contraventie. Ne rezervam dreptul de a solicita despagubiri pentru prejudiciile cauzate.

    In calitate de autor, va anuntam ca nu permitem reinterpretarea, repoducerea sau copierea partiala sau totala a aceastei descieri precum si a continutul documentelor, iar in cazul in care vom descoperi astfel de copii ne rezervam dreptul de a solicita prejudicii materiale si morale.

    Pentru evitarea conflictului de interese, prin plasarea comenzii, clientul declara ca pe propria raspundere ca la data plasarii comenzii nu desfasoara niciun fel de activitate similara activitatilor desfasurate de Euro Market Solutions srl, incluzand, printre altele, crearea si administrarea unui site/portal/magazin/blog din domeniul legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, prestarea de servicii catre organizatii nationale sau straine privind implementarea normelor GDPR, crearea, vanzarea sau distribuirea de documente / kituri / seturi / toolkituri similare prezentului material digital, organizarea de cursuri in domeniul protectiei datelor, crearea si distribuirea de continut (articole, carti, carduri de memorie, stick-uri de memorie, cduri, dvduri, materiale digitale/tiparite) in domeniul protectiei datelor cu caracter personal pe orice suport, gratuit sau in schimbul unei remuneratii. Prezentele materiale digitale sunt redactate in scop informativ si nu reprezinta o consultatie juridica in sensul legii 51/1995. In situatia in care Euro Market Solutions srl constata existenta unui conflict de interese are dreptul sa declare rezilierea/rezolutiunea contractului, urmand ca orice utilizare ulterioara a materialului digital sau a rezultatelor acestuia sa inceteze de la data primirii declaratiei de reziliere/rezolutiune unilaterala pe e-mail.

  • 
    Ce putem face pentru toti
    Ce am facut pentru altii
    Ce putem face pentru dvs ?
    matruriile

    clientilor

    ultimele

    articole

    Curs DPO Ofiter Protectia Datelor Personale
    Curs DPO Ofiter Protectia Datelor Personale

    Prezentul curs este organizat în co-tutelă de Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD), proiect fondat în parteneriat cu Academia Română (anul 2012), Departamentul de For... detalii →

    Programul de sustinere a Unitatilior Teritorial Administrative din Romania
    Programul de sustinere a Unitatilior Teritorial Administrative din Romania

    Programul de Aliniere la standardele Uniunii Europene a Unitatilor Teritorial Administrative din punct de vedere al transparentei decizionale si a interfetei instituitiei cu cetatenii din comunitatea ... detalii →

    Servicii oferite
    Servicii oferite

    Euro Market Advertising, prin departamentele sale specializate executa comenzi personalizate si adaptate necesitatilor dezvoltarii si promovarii afacerii dvs. pe diverse linii de activitate: - Departa... detalii →

    Supavietuirea afacerii dvs
    Supavietuirea afacerii dvs

    Pregatiti-va pentru ce e mai rau din timp. Puneti la adapost informatiile dvs IT si pregatiti un plan de reluare a activitatii. Daca maine ar avea loc un dezastru, un incendiu, un furt, ati putea rel... detalii →

    Management
    Management

    Din Noiembrie 2013 am inceput sa indrumam administratia restaurantului olandez AAD's Place, iar incepand cu aprilie 2014 si pana in ianuarie 2016, am preluat intreaga administrare a acestuia ajungand ... detalii →

    nu rata

    Magazin KIT-uri GDPR

    Descarcare resurse gratuite documente GDPR

    Vă prezentăm în continuare o listă de documente GDPR utile în aplicarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal, precum și un set de documente demonstrative ce sunt incluse in Kiturile GDPR Documente GDPR informative gratuite Schema procesului de implementare GDPR ANSPDCP procedură investigații și control GDPR pentru protectia datelor caracter conform GDPR Text original […]


    Proces verbal de distrugere sau stergere documente din baza de date – Document Demo Kit GDPR

    Proces verbal de distrugere sau stergere documente din baza de date Aceste documente vă sunt necesare pentru implementarea GDPR, cu ajutorul Kitului de implementare GDPR acestora organizația va putea demonstra instituirea și aplicarea de măsuri tehnice și organizatorice corespunzatoare menite să gestioneze și să protejeze datele cu caracter personal pe care aceasta le deține sau […]


    Cctv Informare Prelucrarea Datelor Cu Caracter Personal

    Din colecția de documente specifice GDPR incluse in TOOL-KIT-urile GDPR pe care le punem la dispoziție persoanelor interesate, vă prezentăm în continuare materialul atașat mai jos pentru a putea să vă faceți o imagine despre modul nostru de realizare a documentației și nivelul de profesionalism cu care acestea sunt aboradate. Rețineți faptul că acest document […]


    ultimele

    stiri GDPR

    Inca o amenda GDPR aplicata in Romania pentru CCTV si prelucrarea CNP-ului

    În urma unei petiții depusă la ANSPDCP in luna iulie 2019, Autoritatea de supraveghere a demarat o investigație asupra operatorului Uttis Industries srl din care a reieșit faptul ca acesta a încălcat prevederile GDPR prin prelucrarea înregistrărilor video prin sistemul … Continuă să citești →


    Avocatoo amenda de 3000 Euro pentru o bresa GDPR – a treia amenda GDPR din Romania – adevarul din spate

    Conform comunicatului de presă al Autorității de supraveghere ANSPDCP, în data de 5 iulie 2019 a fost finalizată o investigație în urma căreia a fost aplicată o sancțiune cu amendă în valoare de 3000 euro pentru operatorul siteului Avocatoo .ro … Continuă să citești →


    Cea mai mare amenda GDPR 183.390.000 Lire pentru British Airways

    Autoritatea de supraveghere britanică a anunțat că intenționează să aplice o sancțiune cu amendă în valoare de 183.390.000 Lire operatorului British Airways pentru o breșa de securitate în care au fost compromise datele personale peste 500.000 de clienți, provocând o … Continuă să citești →


    688cursanti
    210siteuri web
    28magazine online
    762grafice
    Afla GRATUIT daca trebuie sa te aliniezi la GDPR
    AUDIT GDPR pentru respectarea Regulamentului UE 679/2016
    Servicii de aliniere si conformitate GDPR DPO Responsabil Protectia Datelor Caracter Personal
    Servicii de externalizare DPO Responsabil Protectia Datelor Caracter Personal
    Servicii de aliniere la GDPR al siteului web sau magazinlului online
    Curs DPO Formare Responsabil Protectia Datelor cu caracter personal conform cu Regulamentul GDPR
    Curs GDPR pentru avizarea si informarea pesoanelor care intra in contact cu DATELE cu caracter personal
    Toolkituri GDPR DPO modele, documente, sabloane, exemple si registre pentru conformitate
    Solutii de alinere la GDPR si Servicii Externalizare DPO Ofiter Protectia Datelor

    GDPR Te afecteaza si pe tine?
    Afla GRATUIT in 3 minute daca firma ta este subiect al prevederilor GDPR si daca trebuie sa te aliniezi si daca iti trebuie un DPO Ofiter Protectia Datelor in firma ta!
    Click aici verificare firma
    Informatii generale ...

    Privacy Policy